Всички категории

Циркониев силикат

Циркониев силикат

Циркониев силикат Zr(SiO4)  е с висок индекс на пречупване 1.93-2.01, химическа стабилност, е вид висококачествен, евтин агент за опакификация, широко се използва във всички видове строителна керамика, санитарна керамика, ежедневна керамика, първокласно занаятчийско производство на керамика, в обработката и производството от керамична глазура, широк обхват на приложение, голяма дозировка. Циркониевият силикат се използва широко в производството на керамика поради добрата си химическа стабилност, така че не се влияе от атмосферата на изпичане на керамика и може значително да подобри свързващите свойства на керамичната глазура и да увеличи твърдостта на керамичната глазура. Циркониевият силикат е допълнително приложен в производството на цветни кинескопи в телевизионната индустрия, емулгирано стъкло и емайлирана глазура в стъкларската индустрия. ТОЧКАТА НА ТОПЕНЕ НА ЦИРКОНИЕВИЯ СИЛИКАТ Е ВИСОКА: 2500 градуса по Целзий, така че той се използва широко и в огнеупорни материали, материали за набиване на цирконий в стъклени пещи, отливки, покрития за пръскане


Циркониев силикатен прах


1. Характеристики:

(1) циркониев силикат като добавка за керамична глазура, в рамките на определен диапазон на размера на частиците с намаляване на размера на частиците, белотата, здравината, устойчивостта на износване, устойчивостта на хидролиза, устойчивостта на корозия са подобрени, способността за самопочистване е подобрена, намалена доза.

(2) Поради силната си устойчивост на хидролиза, циркониевият силикатен прах може да се използва като носител на нанофункционален прах във водна среда.

(3) Циркониевият силикат може да се използва като агент за повърхностно покритие за функционални прахове поради силната си устойчивост на окисление. Например, червената глазура на китайската червена керамика е направена от нано-циркониев силикатен покривен агент, червен и ярък цвят, не избледнява.

(4) Поради високата якост и добрата устойчивост на износване на циркониевия силикат, нанометровият циркониев силикат на прах е висококачествена абразивна среда и инженерна керамична суровина.

2.Типични свойства:

Точка

Химически компонент (%)

μm(D50)

Степен на белота

(1200 ℃*10 минути)%

Загуба при изгаряне 1g. Загуба
(1025℃-2ч,

Съдържание на H2O)%

ZrO2Fe2O3титанов двуокис2
ZL-S060≥60≤ 0.25≤ 0.250.8 0.1 ±≥90≤ 0.8

ZL-S064

≥64≤ 0.1≤ 0.2

0.8 0.1 ±

≥90≤ 0.8

3. Опаковка и съхранение:

Опакова се по 25 кг / барабан. Може да се използва дълго време, ако се избягва директен контакт с влажна среда

4. Препоръки за приложения за смилане:

62d75c7ed99dc
62d517f3b1473
62d666d76c5a0