Всички категории

Пазари и индустрии

1 、 Спирачни накладки

По-меките железни оксиди също се използват за задаване на специфичен коефициент на триене и за черно оцветяване. Също така за това приложение ZHONGLONG има специални пигменти за черен железен оксид (PBK11) за тази област.

2, перилни препарати и сапуни за барове

Детергентите включват Ultramarine Blue във формулата си, за да получат най-добри резултати за белота и да коригират естествените или произведени чрез износване пожълтяване в текстилните влакна. Тази формула обикновено съдържа сини гранули, които вече са включени Ultramarine Blue. Ultramarine Blue е в състояние да подобри белотата на текстилните влакна, тъй като абсорбира дължините на жълтите вълни и не ги отразява, което прави тъканта да изглежда по-бяла поради такъв ефект.

За подобряване на белотата на тъканите се използват и оптични избелватели, но излагането на слънчева светлина ги влошава. Оптичните избелватели абсорбират невидима ултравиолетова светлина, излъчвайки видима светлина и по този начин увеличавайки общото отражение на бялата повърхност, придавайки светъл вид. Ultramarine Blue работи по различен начин, като поглъща жълтата светлина, избягвайки нейното отражение.

Ultramarine Blue се улавя механично в структурата на влакното, което означава, че се извършва физическо въвеждане в тъканта, докато оптичният избелвател има вградена повърхност. Поради ултрафиния размер на частиците на Ultramarine Blue и неговия афинитет към водата той може да бъде елиминиран с допълнителни измивания, образувайки малка структура с многократно измиване и изплакване. Поради тази причина и поради високата си устойчивост на светлина Ultramarine Blue е по-добър от оптичните избелващи средства за това приложение и освен това те са склонни да се дегенерират оптически, когато са изложени на светлина, произвеждайки сами по себе си жълти нюанси.

Съществува синергия между оптичните избелвачи и Ultramarine Blues, тъй като те се допълват и дават добри резултати. Те са два напълно съвместими продукта, които се присъединяват към техните избелващи ефекти и покриват по-широк спектър под слънчева и изкуствена светлина.

Същият принцип, който обяснява използването на Ultramarine Blue в перилните препарати, е приложим и за използването на такъв пигмент в сапуните за пране. В последния Ultramarine Blue е включен в типично син цвят сапунен сапун, който се използва за пране на тъкани. Триенето на бар сапуна върху текстила: от едната страна, той почиства тъканта, тъй като съдържа повърхностноактивните вещества; от другата страна позволява на малките частици Ultramarine Blue да бъдат механично улавяни от структурата на влакната и да абсорбират жълти дължини на вълната.